Ezt a tésztát!
Élénken él emlékezetemben egyik(!) gyerekkori csínytevésem. Dédi mama gyakran készített levesbe való tésztát az ötödik kerületi bérház szinte terem nagyságú, erősen napsütötte konyhájában. Rendszerint délelőtti program volt a tésztagyúrás, majd kiterítette, hogy száradjon. Imádtam a nyers tésztát, de hát, sosem volt szabad enni belőle, mert ugye, megfekszi a gyerek gyomrát. Ilyenkor - a megszokottal szemben - alig vártam a délután alvást, mert abban a hiszemben, hogy elaltatják a unokát, jobbára mindig ő és a nagyszüleim aludtak el előbb. Amikor nyugodt voltam afelől, hogy mindenki álomba szenderedett, kiosontam a konyhába... Ma már nem osonok, legföljebb - csekély szabadidőmben - végigrohanok valamelyik szupermarket több méter hosszú "tészta osztálya" előtt, s beteszem a kosárba a hozzám a legközelebb esőt.
1. Barilla - farfalle Készült: durumliszt, ivóvíz Energiatartalom: 1487 kJ/10 dkg A lepketészta már-már művészi kompozíciókra is megihleti a háziasszonyt. Az Olaszországból importált termék 12 perc főzés után tálalható.
2. Biopont - nagy kocka Készült: durum dara, rozsliszt, zabliszt, ivóvíz Energiatartalom: 1428kJ/10 dkg A teljes kiörlésű alkotóelemeknek köszönhetően a tészta keményebb valamivel, mint a hagyományos tészták, pont ennek köszönhető, hogy jótékony hatással van az emésztésre.
3. Gyermelyi - orsó zöldségdúsítással Készült: durumdara, paradicsom( 2 %) spenót ( 1,5) ivóvíz Energiatartalom: 1510 kJ/10 dkg A zöldségekkel dúsított olasz tészta újraforrástól számított 5-10 perc múlva fogyasztható, párolt zöldségekkel, olívával egészséges és könnyű étel készíthető belőle.
4. Gyermelyi - kagyló Készült: búzaliszt, tyúktojás, ivóvíz Energiatartalom: 1530kJ/10 dkg A kagylótészta a hagyományos magyar konyha nélkülözhetetlen eleme, levesekhez, pörköltekhez egyaránt párosítható.
5. Biopont - bordás cső Készült: durum dara, kukoricaliszt, spenót, cékla, ivóvíz Energiatartalom: 1457kJ/ 10dkg A reforméletmód hívei nyilván jól ismerik a terméket. Vegetáriánusok ajánljuk, hiszen nem tartalmaz tojást. Vidám színe miatt a gyermekek is hamar megszeretik.
D&F recept Nápolyi penne Hozzávalók 4 személyre: 1 zacskó Gyermelyi penne 2 doboz darabolt tonhalkonzerv saját olajában ( diétázók öntsék le róla az olajat) 1 gerezd fokhagyma oregánó ízlés szerint ( 2 kávéskanál minimum) 2 citrom leve capribogyó 1 paradicsom. Elkészítés: A tésztás tálba öntjük a tonhalat, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a capribogyót, majd összekeverjük a tésztával. Bőségesen meghintjük oregánóval, tetejét kockára vágott paradicsommal díszítjük. Fogyókúrázóknak fél adag a megengedett. |
6. Galgafarm - apró csavart Készült: ökológiai termesztésből való tönköly liszt, ivóvíz Energiatartalom: 876 kJ/10 dkg Aki nem ismeri még a biotésztát, íme. Alapanyaga természetes, a talaj sem találkozott vegyszerrel, ahol termett.
7. Cerbona - fodros kocka Készült: durum őrlemény, ivóvíz Energiatartalom: 1570 kJ/10 dkg A fodros kocka kiváló alapanyaga a túrós, illetve a krumplis tésztának. Mivel ez a termék sem tartalmaz tojást, az egészséges életmód híveinek szintén ajánljuk.
8. Biopont - radiátor Készült: durum dara, ivóvíz, búzacsíra, tökzselé, spenót, cékla Energiatartalom: 1450 kJ/10 dkg A vicces elnevezés mögött egy különlegesség rejlik, a növényi alkotórészek nemcsak színezik, de ízesítik is a terméket.
9. Gyermelyi - penne Készült: durumdara, ivóvíz Energiatartalom: 1510 kJ/10 dkg A klasszikus olasz tészták nagyszerű alapanyaga a Gyermelyi terméke, tojás nélkül készült, kitőnő az íze al dente, ( nem teljesen puhára főzve, ahogy az olaszok készítik) és megfőtt állapotban is. |