alak
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ennyien voltatok
Indulás: 2006-06-06
 
Fogyókúrákról
 
90 napos
 
ABO-vércsoportdiéta
 
Atkins
 
Diéták
 
Egyéb módszerek
 
Gyors fogyás
 
GI diéta
 
Makrobiotikus étkezés
 
South Beach diéta
 
Táplálékaink
 
Testkontroll
 
Weight Watchers
 
Zóna diéta
 
Saláták ínyenceknek
Ilyenkor, nyáron mind az éttermekben, mind otthon a friss zöldségekből készült saláták vezetik a toplistát. Finom, könnyű, egészségese és változatosa nem is lehet a jó konyha nélkülük. Salátát fogyaszthatunk könnyű előételként, de laktató főételként is a forró nyári napokon. Már egyetlen saláta elfogyasztása is teljes értékűvé teheti étkezésünket!

Tavaszi saláta

• Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 db salátauborka, 1 fej jéghegysaláta, 3 evőkanál paprikával töltött olajbogyó, 8 dkg füstölt lazac szeletelve, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál fehérborecet, fél csokor petrezselyem, só, frissen őrölt bors, kevés cukor
A paradicsomot vékony gerezdekre, a salátát csíkokra vágjuk, az uborkát vékonyra legyaluljuk, a petrezselymet apróra vagdaljuk.
A marinád hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint kevés vízzel hígíthatjuk, majd a salátára öntjük. Pirított kenyérrel tálaljuk.

Hideg nyári saláta

• Hozzávalók: fél liter zöldségleves, 1 db közepes nagyságú patisszon, 3 kis cukkini, 2 db paradicsom, 15 dkg mozzarella
A patisszont fél cm vastagon felszeleteljük, a cukkinit hosszában négyfelé vágjuk. Mindkettőt forrásban levő zöldséglevesben puhára főzzük, a cukkinit előbb kell kivenni. A lecsepegtetett zöldségeket 4 tálra rendezzük. A zöldséglevest félretesszük.
A mozzarellát és a paradicsomot kockákra vágják és elosztjuk a zöldségeken.
Fűszeres öntet: 1 evőkanál mustár, fél kávéskanál só, kevés bors, 2 fej finomra vágott mogyoróhagyma, 2 gerezd préselt fokhagyma, 1 csokor finomra vágott metélőhagyma, 1 csokor petrezselyem, néhány friss bazsalikomlevél szintén finomra vágva, kevés kapor, 4-5 evőkanál fehérborecet, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál száraz cherry
A hozzávalókat jól összekeverjük, és a még meleg levesbe öntjük, lefedve összefőzzük. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a salátát.

Sajtos kertészsaláta

• Hozzávalók: 1 db salátauborka, 1 csomag retek, 2 fej lilahagyma, 30 dkg karalábé, 8 dkg goudasajt, fél fejes saláta, fél jéghegysaláta, 2 szál kapor, 1 csokor zsázsa,
6 evőkanál almaecet, 1 kávéskanál mustár, só, bors, csipet cukor, 5 evőkanál olaj,
3 szelet szendvicskenyér, 1-2 evők. margarin
Az uborkát és a retket legyaluljuk, a hagymát karikákra, a karalábét és a sajtot hasábokra vágjuk. Az eltépkedett salátát elrendezzük egy tálon, elosztjuk rajta a zöldségeket és a sajtot. Az ecetet elkeverjük
a mustárral. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a vagdalt kaprot és zsázsát. A mártást a salátára öntjük, összeérleljük. Közben a kenyeret kockákra vágjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A salátát a pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Parmezános zöldsaláta bazsalikommal

• Hozzávalók: 2 db karalábé, 25 dkg zöld spárga, só, bors, fél frisée-saláta, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor turbolya, 3 zöldcitrom, 2 evőkanál balzsamecet, cukor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 3 evőkanál olívaolaj, 50 g parmezán, zöldcitrom-karikák a díszítéshez
A karalábét hasábokra vágjuk. A spárgáról eltávolítjuk a fás végét, és falatnyi darabokra vágjuk. A karalábét és a spárgát forrásban levő sós vízben 10 percig főzzük.
A frisée-t és a turbolyát összevagdaljuk,
a bazsalikomleveleket letépkedjük a száráról. A kifacsart zöldcitromlevet elkeverjük
a balzsamecettel. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, hozzákeverjük az olajat. A salátákat és zöldségeket óvatosan elkeverjük az elkészült öntettel. Rövid ideig érleljük, majd utánaízesítjük. Reszelt parmezánnal és
a zöldcitromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Juhsajtos paprikasaláta

• Hozzávalók: 2 főtt tojás, 1-1 nagyobb zöld, sárga és piros húsú paprika, 3 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg konzervkukorica, fél endíviasaláta, 250 ml natúr salátaöntet, só, fehérbors, 1 evőkanál ecet, 20 dkg juhsajt, durvára darált színes bors a díszítéshez
A tojásokat nyolc gerezdre szeljük. A megmosott paprikákat csíkokra, a paradicsomot vékony gerezdekre vágjuk. A kukoricát szitában leszűrjük, a hagymát felkarikázzuk, a salátát eltépdessük.
A hozzávalókat óvatosan elkeverjük. A salátaöntetet sóval, borssal és ecettel fűszerezzük, és a salátára tesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott juhsajtot. Tálaláskor durvára őrölt színes borssal szórjuk meg.

Mozzarellás burgonysaláta

• Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 50 g olajbogyó mag nélkül, 1 csokor bazsalikom, fél csokor metélőhagyma, 3-4 evőkanál fehérborecet, só, frissen őrölt bors, 4 evőkanál olívaolaj, 18 dkg szendvicsparadicsom, 1 csomag minimozzarella
A burgonyát hosszában negyedekbe vágjuk, a hagymát, bazsalikomot és az olajbogyót felaprítjuk, 3 szemet meghagyunk tálaláshoz, a metélőhagymát karikákra vágjuk.
Az ecetet sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük az olajat, majd beletesszük a felaprított olajbogyót, fűszereket és hagymát. A burgonyát leöntjük a marináddal, és 20 percig állni hagyjuk.
A paradicsomokat félbevágjuk, és a mozzarellával a burgonyasalátához adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Tetejére tesszük a félretett olajbogyót, és a bazsalikommal tálaljuk.

Radicchio-őszibarack saláta

• Hozzávalók: 2 fej – 25 dkg – radicchio, 2 szem őszibarack, 15 dkg gomba, 1,5 dl tejföl, 6 evőkanál vörös szőlőlé, 3 evőkanál ecet, só, cukor, fehérbors
A radicchiot megtisztítjuk és eltépkedjük. A barackot forró vízbe merítjük, majd héját lehúzzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk, és keskeny cikkekre vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük. Az egészet összekeverjük, majd elkészítjük az öntetet: a tejfölt elkeverjük a szőlőlével és ecettel, sóval, cukorral, fehérborssal ízesítjük, és a salátára öntjük.
Az őszibarack helyett kékszőlővel is készíthetjük.

Sajtos almasaláta

• Hozzávalók: 1 fej radicchio, 1 fej jégsaláta, 25 dkg szendvicsparadicsom, 20 dkg gouda sajt, 1 db póréhagyma, 5 dkg dió, 2 fej édes alma, fél citrom leve
Marinád: 2 evőkanál gyümölcsecet, 4 evőkanál almalé, só, bors, cukor, 2 evőkanál dióolaj, 2 evőkanál olaj
A salátát megmossuk, leszárítjuk, és széttépdessük. A paradicsomot megmossuk, és félbevágjuk. A sajtot kockákra, a póréhagymát karikákra vágjuk. A diót durvára tördeljük, és egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. Az almát megmossuk, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Elkészítjük a marinádot, és az összekevert salátára öntjük.

Tésztasaláta zsomborral

• Hozzávalók: 20 dkg penne, só, frissen őrölt bors, 1 fej lilhagyma, 1 db sárga húsú paprika, 50 g zsombor, 12 szem fekete olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2-4 evőkanál fehér balzsamecet, 4-6 evőkanál olívaolaj
A tésztát forró, sós vízben 12 percig főzzük. A hagymát felkarikázzuk, a paprikát darabokra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat elkeverjük a zsomborral és az olajbogyóval.
Az ecetet sóval, borssal és a finomra vágott fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük az olajat. A salátát meglocsoljuk az öntettel, és rövid ideig állni hagyjuk. Tálra rakjuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal.

 
Aerobik
 
Alakformálás
 
Szépség
 
Egészséges receptek
 
Torna otthon
 
Fogyókúrás receptek
 
Makrobiotikus receptek
 
Vélemény:
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Étkezési zavarok
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal