alak
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ennyien voltatok
Indulás: 2006-06-06
 
Fogyókúrákról
 
90 napos
 
ABO-vércsoportdiéta
 
Atkins
 
Diéták
 
Egyéb módszerek
 
Gyors fogyás
 
GI diéta
 
Makrobiotikus étkezés
 
South Beach diéta
 
Táplálékaink
 
Testkontroll
 
Weight Watchers
 
Zóna diéta
 
Ázsiai diéta


Vajon miért nem híznak a távol-keleti nők? Biztosan nem járnak többet konditerembe. Ja, persze ők mindennap kínait esznek. Ha elege van a spártai fogyókúrákból és a kínzó éhezésből, próbálja ki 6 napos ázsiai menünket. Ízletes, változatos ételek, mégis fogyni fog.

A titok az egyes fogások alapanyagában és elkészítési módjában rejlik. Az eredmény rendkívül látványos: feszesebb bőr, jobb közérzet és jó néhány mínusz kiló!

Koreában, Thaiföldön vagy Japánban a túlsúly ismeretlen fogalom csakúgy, mint a szív és érrendszeri panaszok. Most megtudhatja, miért:

- Kalóriák helyett vitaminokat tartalmaz
Bőséges étkezéseik vitamindúsak, laktatóak, ízletesek, mégsem hizlalnak. Az egyes fogások ízvilága változó: csípős, édes és sós, ám összetételüknél fogva serkentik az emésztést.
 
- Megszünteti a farkasétvágyat
Az ázsiaiak szinte alig esznek tejtermékeket. A sütéshez-főzéshez szójából és szezámból készült növényi olajakat használnak, ezáltal alig jut be állati zsiradék a szervezetbe.

- Főzési technikájuk segít a karcsúság megőrzésében
Többnyire gőzölve vagy (nagyon kevés olajon) wokban pirítva készítik el a húsokat és zöldségeket. Utóbbiakat csak kevés ideig párolják (így benne maradnak a vitaminok), és azonnal fűszerezve, ropogósan fogyasztják.

- Alapelemei a tengeri gyümölcsök
Sok tengeri halat fogyasztanak, amelyek tele vannak magas tápértékű proteinnel és létfontosságú omega-3 zsírsavakkal. Vörös húsokat ritkán esznek, zsírszegény szárnyas húsokat használnak.

- Édességek helyett friss gyümölcsöket esznek (desszertként is)

1. nap

Reggeli - Gyümölcsös joghurt
1 kis körtét megmosunk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. 1 banánt lehéjazunk és felkarikázzuk. A gyümölcsöket összekeverjük 100 g joghurttal, 1 teáskanál pirított kukoricapehellyel és mézzel. Tetejére kókuszreszeléket szórunk.

Ebéd - Rizsleves zöld spárgával
250 g zöld spárgát és egy újhagymát megtisztítunk és feldarabolunk (az újhagyma zöldjét és fehér részét különválasztjuk). 1 teáskanál forró szójaolajon megbarnítunk 1 mokkáskanál piros currykrémet, hozzáadjuk az apróra vágott újhagyma fehér részeit és 50 g darált marhahúst, végül megsózzuk. Egy fazékban 500 ml zöldséglevet készítünk, megfőzzük benne a spárgát, 30 g párolt rizst adunk hozzá, majd 8-10 percig kis lángon pirítjuk. Mielőtt teljesen elkészülne a rizs, hozzáadjuk az előre megsütött húst, és tovább kevergetjük. Végül a levest szójaszósszal, lime-lével ízesítjük, összekeverjük a rizses hússal, majd megszórjuk a hagyma apróra vágott zöldjével és 1 evőkanál snidlinggel.

Vacsora - Wokban pirított tészta csirkemellel
40 g metéltet megfőzünk, kihűtjük, lecsepegtetjük. 1 sárgarépát megtisztítunk és csíkokra vágunk. 50 g cukorborsót szűrőn leforrázunk és hideg vízzel lehűtjük. 1 teáskanál forró olajba ½ teáskanál piros currykrémet teszünk, és amikor felforrósodott, 100 g megmosott, csíkokra vágott csirkemellet sütünk ki benne. Hozzáadjuk a zöldségeket, a tésztát, és kicsit átpirítjuk az egészet. 1-2 evőkanál szójaszósszal és lime-lével ízesítjük, végül apróra vágott újhagymával (metélőhagymával) megszórjuk.

2. nap

Reggeli - Omlett
1 teáskanál olajat egy kis serpenyőben felforrósítunk, és beleteszünk egy előre elhabart tojást. Megsózzuk, rántottát készítünk belőle. Tálalás előtt megszórjuk ½ teáskanál pirított szezámmaggal és 1 evőkanál apróra vágott snidlinggel.

Ebéd - Üvegtésztaleves
30 g üvegtésztát leforrázunk, és kb. 2 percig állni hagyjuk. 30 g szójacsírát megtisztítunk és lecsepegtetünk. 1 mogyoróhagymát, 50 g shiitake és 50 g sampinyongombát megmosunk és apróra vágunk. A mogyoróhagymát és a gombát 1 teáskanál szójaolajon megpirítjuk, 80 g kockára vágott tofut adunk hozzá, és hirtelen (nagy lángon) megpirítjuk. Hozzáadunk egy gerezd áttört fokhagymát, 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál pepperoni paprikát és egy kevés lime-lét. 500 ml forró zöldséglével felöntjük, beletesszük az üvegtésztát és a csírát, végül az egészet megszórjuk 1 evőkanál apróra vágott snidlinggel.

Vacsora - Marha bambuszrüggyel
30 g párolt rizst megfőzünk. 80 g marhafilét vékony szeletekre vágunk, és ½ paprikát felkockázunk. 70 g konzerv bambuszrügyet lecsepegtetünk. Egy wokban 1 teáskanál szójaolajat felforrósítunk, és megsütjük benne a húst. Szójaszósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a paprikát és a bambuszrügyet, és röviden átpirítjuk. 90 ml kókusztejet és 3 evőkanál zöldséglevet öntünk hozzá, és 3 percig főni hagyjuk. Tálalás előtt 1 teáskanál korianderrel megszórjuk, és rizzsel tálaljuk.

3. nap

Reggeli - Gyümölcsös joghurt
100 g (1,5%-os) joghurtot, ½ karikára vágott banánt, ½ felkockázott papaját összekeverünk, megszórjuk 1 teáskanál pirított kókuszpehellyel, és egy kevés mézet csurgatunk rá.

Ebéd - Wokban pirított zöldség
30 g cukorborsót és 50 g szójacsírát leforrázunk, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. ½ paprikát, 50 g kelkáposztát ízlés szerinti darabokra vágunk. 30 g rizst főzünk. Egy wokban ½ teáskanál piros currykrémet 1 teáskanál olajon megpirítunk, rátesszük a zöldségeket, és 3 percig pirítjuk. 2 teáskanál szója- és 1 evőkanál édes-csípős chiliszósszal főszerezzük. Felöntjük 50 ml zöldséglével, és a zöldségeket 2-3 percig tovább főzzük. 100 g félbevágott koktélparadicsomot helyezünk egy tányérra, megsózzuk és lime-lével ízesítjük. Hozzáadjuk a rizst és a pirított zöldségeket.

Vacsora - Garnélás kókuszleves
100 g mélyhűtött garnélarákot átmosunk és lecsepegtetjük. 1 fokhagymagerezdet és kb. egy centinyi gyömbérdarabot felaprítunk. Felforrósítunk 1 teáskanál olajat, és megpirítjuk benne a fokhagymát és a gyömbért. 1 mokkáskanál vörös currykrémet, 50 g apróra vágott hagymát és 50 g répát teszünk bele, és megdinszteljük. 90 ml kókusztejet és 30 ml zöldséglevet öntünk hozzá, majd belekeverjük a garnélát is. Alacsony hőfokon 2-3 percig főni hagyjuk, végül 2 evőkanál szójaszósszal és némi limelével fűszerezzük.

4. nap

Reggeli - Paprikaomlett
1 tojást megsózunk és felverünk, majd rántottát készítünk a tojásból és csíkokra vágott ½ paprikából. Snidlinggel megszórva 2 szelet puffasztott rizzsel tálaljuk.

Ebéd - Rizsleves sertéssel
80 g sertésfilét vékony csíkokra vágunk. 1 répát meg egy uborkát megtisztítunk és apróra vágunk. A húst 1 teáskanál forró olajon megsütjük és megsózzuk. 4 finomra vágott mentalevelet, 500 ml zöldséglevet, 30 g párolt rizst, valamint a zöldségeket hozzáadjuk, és alacsony hőfokon 10 percig főzzük. A levest 2 evőkanál szójaszósszal, sóval, borssal és némi citromlével ízesítjük, tálalás előtt 1 apróra vágott újhagymával megszórjuk.

Vacsora - Édes-savanyú zöldség
40 g rizstésztát leforrázunk, majd 2 percig állni hagyjuk és lecsepegtetjük. 100 g cukkinit, 100 g répát és 50 g gombát vékony csíkokra vágunk és 1 teáskanál olajon megpirítunk. Rátesszük a rizstésztát és 100 g mangókockát, és 75 ml zöldséglével felöntjük. 2 evőkanál szójaszósszal és édes-erős chiliszósszal, sóval, borssal ízesítjük.

5. nap

Reggeli - Joghurt kókuszpehellyel
100 g joghurtot, ½ (apróra vágott ) banánt és ½ papaját összekeverünk, majd megszórjuk 1 teáskanál pirított kókuszpehellyel, és mézzel ízesítjük.

Ebéd - Currys csirke
30 g párolt rizst forró, sós vízben megfőzünk. 100 g csirkemellfilét csíkokra vágunk. Egy wokban 1 teáskanál olajon megpirítunk 1 apróra vágott paprikát és 1 zellert, majd rátesszük a húst és megpirítjuk. 1 fokhagymagerezddel, 1 mokkáskanál gyömbérrel, curryvel és sóval főszerezzük. 90 ml kókusztejet és 50 ml zöldséglevet adunk hozzá, és 4 percig főni hagyjuk. Végül 1 evőkanál aprított thai bazsalikomot teszünk rá, 1 evőkanál szójaszósszal és 2 evőkanál narancslével ízesítjük. Párolt rizzsel szervírozzuk.

Vacsora - Borsóleves spárgával
30 g üvegtésztát és 30 g cukorborsót leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Hidegen átmossuk és lecsepegtetjük. 250 g zöld spárgát megtisztítunk és ferdén darabokra vágunk. Egy wokban 1 teáskanál olajat melegítünk, és 1 mokkáskanál vörös currykrémet dinsztelünk meg benne. Hozzáadunk 500 ml zöldséglevet és a zöld spárgát, majd 6 percig főzzük. Az üvegtésztát és a cukorborsót röviddel a főzési idő vége előtt hozzáadjuk. A kész levest citromlével és szójaszósszal ízesítjük, végül apróra vágott snidlinggel megszórjuk.

6. nap

Reggeli - Paradicsomos omlett
1 tojást megsózunk és összekeverünk 1 apróra vágott paradicsommal, majd 1 teáskanál forró olajban megsütjük. Thai bazsalikommal megszórjuk, 2 szelet puffasztott rizzsel tálaljuk.

Ebéd - Zellerleves garnélával
100 g mélyhűtött garnélát felolvasztunk és lecsepegtetjük. 30 g rizst megpárolunk. 2 zellert feldarabolunk, ½ paprikát csíkokra vágunk. 1 edényben 1 teáskanál olajon kevés (1 centi) gyömbért, 1 citromfüvet, 1 fokhagymát és ½ piros pepperonit megdinsztelünk. Felöntjük 500 ml zöldséglével, hozzáadjuk a zellert és a rizst, majd 8-10 percig főzzük. Röviddel a főzési idő vége előtt hozzáadjuk a garnélát és a paprikacsíkokat. A levest 1-2 teáskanál szójaszósszal és citromlével, sóval, borssal ízesítjük.

Vacsora - Pirított tészta marinált sertéssel
80 g sertésfilét csíkokra vágunk, marinádba tesszük (2 evőkanál zöldséglé, 2 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál ecet, 1 mokkáskanál vörös currykrém) és állni hagyjuk. 40 g tésztát kifőzünk és lecsepegtetjük. 100 g shiitake gombát felszeletelünk és 1 teáskanál olajon megpirítunk, rátesszük a marinált, lecsepegtetett húst, és jól átsütjük. A gombát, a tésztát, 50 g csírát, a maradék marinádot és 50 ml zöldséglevet hozzáadunk, és állandó kevergetés mellett megfőzzük. Szójaszósszal és lime-lével ízesítjük.

Az ázsiai konyha nélkülözhetetlen alapanyagai
A gyömbér és a chili zsírégető, emésztést javító fűszer. A citromfű és a menta megnyugtatják a gyomrot, a koriander pedig optimalizálja az anyagcserét.

Karcsúbbá tesz: a zöldség
Minél frissebb a hozzávaló, annál jobb! A leszedett zöldségek C-vitamin-tartalma 3 napon belül 70%-kal csökken. A vitaminok mellett enzimeket igen, de kalóriát alig tartalmaz.

Jóllakottá tesz: a szója
A tofu a legkedveltebb szójakészítmény. Ázsiában a szójabab a legfontosabb húspótlék, amely nemcsak salátákhoz és főzelékekhez, de akár desszertekhez is passzol. Nemcsak egészséges, de rákmegelőző élelmiszer is, proteindús, sok vitamint és magnéziumot tartalmaz. Az emésztőrendszerben megduzzad, és sokáig a jóllakottság érzését kelti az emberben.

Egészségessé tesz: az alga
Az ázsiai konyha egyik alapélelmiszere az alga. A sushi Nori-algából készül. A sima Dulse-algát spenótként készíthetjük el, a széles Kombu-algát pedig levesbe főzve fogyaszthatjuk. Javítja a nyirokrendszer keringését. Kalóriatartala nagyon alacsony: 35 kcal/ 100g. Ennek ellenére telítettségérzést okoz. Jódot, vasat, magnéziumot tartalmaz.

Boldoggá tesz: a rizs
„Ha egy órára boldog akarsz lenni, idd le magad. Ha három napig szeretnél boldog lenni, házasodj meg. Ha egy életen át boldog akarsz lenni, egyél mindennap rizst” – tartja a kínai közmondás. Tény, hogy magas B-vitamin-tartalma jót tesz az idegrendszernek és a közérzetnek, ráadásul vízhajtóként is működik.

 
Aerobik
 
Alakformálás
 
Szépség
 
Egészséges receptek
 
Torna otthon
 
Fogyókúrás receptek
 
Makrobiotikus receptek
 
Vélemény:
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Étkezési zavarok
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?