Ezt a fogyókúrát olyanoknak is bátran ajánljuk, akiknek nincs idejük a bevásárlásra és a főzőcskére, viszont szeretnének gyorsan leadni néhány kilót. A zacskós levesek hamar és kis fantáziával sokféleképpen elkészíthetők. Ráadásul kevés kalóriát tartalmaznak, igazán finomak, és még laktatnak is.
Reggelire Sonka - uborka - paradicsom - kenyér Egy vastagabb szelet teljes kiőrlésű kenyeret (6 dkg) kenjen meg teáskanálnyi vajjal vagy margarinnal. Tegyen rá 1 szelet sovány sonkát. Karikázzon fel 1 paradicsomot és kb. 10 dekányi kígyóuborkát - majd rakja a szendvicsre. (256 kcal) Sajt - kivi - zsemle Vágjon félbe egy magos zsemlét, és kenje meg teáskanálnyi light margarinnal. Tegyen bele egy szelet sovány lapkasajtot; karikázzon fel egy kivit, és fektesse a sajtra. (260 Kcal) Narancs - müzli 3 evőkanálnyi zabpelyhet és 2 evőkanálnyi kukoricapelyhet keverjen össze pohárnyi sovány joghurttal. Egy narancsot daraboljon fel, és keverje bele. (256 Kcal)
Leves - étkezésenként 250 kcalNaponta csak egyszer kell főznie, az egyik felét ebédre, a másikat vacsorára egye meg. Gyorsabb lesz a főzés, ha a vizet ételhordó kannába teszi.
Tízórai, uzsonna Válasszon! Ahhoz, hogy a kilók gyorsabban lemenjenek, tízóraira és vacsorára egyen zöldséget vagy gyümölcsöt. C-vitaminjuk fokozza a zsírégetést, rostjaik pedig a jóllakottság érzetét adják. A választék: 1 nagy alma 1 friss narancs 2 paprika 25 dkg répa vagy karalábé
1. nap Ebéd, vacsora: Csiperkekrémleves Egy zacskó csiperkekrémleves-port keverjen el 1/2 liter forró vízben, majd állandó keverés közben főzze 5 percig. Egy perc után dobjon bele 12 deka szép vékonyra vágott répát. A negyedik percben tegyen a fazékba egy darab felkarikázott baromfivirslit és tíz deka póréhagymát. A levest vegye ketté. Az egyik adagot hűtse le estére, a másikat szórja meg frissen vágott petrezselyemmel, és egye meg ebédre. (2x253 kcal)
2. nap Ebéd, vacsora: Brokkolikrémleves Egy zacskó brokkolikrémleves-port tegyen fel főni 1/2 liter vízbe. Adjon hozzá 20 deka mélyhűtött brokkolit, ízesítse szerecsendióval. Gyöngyözve főzze 3 percig; közben kevergesse. A végén adjon hozzá 7 deka csíkokra vágott, nagyon sovány füstölt sonkát.A vacsorai adagot lehűtve tegye a frizsiderbe. (2x256 kcal) Tipp: Ha szereti a füstölt lazacot, sonka helyett azzal is finom. És egészségesebb is...
3. nap Ebéd, vacsora: Paradicsomkrémleves Egy piros és 1 sárga paprikát karikázzon fel, tegye fel főni 1 liter gyöngyöző vízbe. Főzze 3-5 percig. 1 zacskó paradicsomlevesport öntsön hozzá, szórja meg pirospaprikával. Készítse el a zacskón található leírás szerint. Vegye ketté; fogyasztás előtt szórjon bele pirított zsemlemorzsát és 4 deka reszelt juhsajtot. (2x251 kcal)
4. nap Ebéd, vacsora: Spárgakrémleves Egy zacskó spárgakrémlevesport tegyen fel főni fél liter vízben. 20 deka gombát vágjon fel, adja a leveshez. Gyöngyözve, állandó keverés mellett főzze 3 percig. Dobjon még bele 15 deka póréhagymát és 10 deka sonkát. Keverjen bele evőkanálnyi sovány tejszínt. Forralja össze. Az ebédre szánt adagot szórja meg frissen vágott petrezselyemmel, a másik felét pedig tegye a hűtőbe. (2x250 kcal)
5. nap Ebéd, vacsora: Csirkekrémleves 1 zacskó csirkekrémlevesport tegyen fel főni bő fél liter vízben. Adjon hozzá 10-12 deka vékony csíkokra vágott csirkemellett. Gyöngyözve, állandó keverés mellett 5 percig főzze. A negyedik percben tegyen bele 10 deka szójacsírát, ugyanennyi laskára vágott póréhagymát és 6 deka jól lecsöpögtetett konzerv ananászkockát. Ízesítse kínai fűszerkeverékkel és 2 teáskanálnyi szezámmaggal. Már kívülről tudja - egy adag délre, egy adag vacsorára. (2x260 kcal)
Fontos! Ahhoz, hogy a salakanyagok távozzanak szervezetéből, naponta 2-3 liternyi folyadékra van szüksége. Ez a leves mellett lehet buborékmentes ásványvíz, cukor nélküli gyümölcs vagy gyógytea.A kávét és feketeteát is cukor nélkül igya. Mivel megkötik a vizet, ezekből a lehető legkevesebbet fogyassza.
Fűszerezni kötelező! Ezzel szórhatja meg a levest: - petrezselyem vagy - kapor vagy - bazsalikom vagy - koriander vagy - rozmaring vagy - kakukkfű
Ahhoz, hogy a fűszer megtartsa vitamintartalmát, mindig frisset vegyen, és csak közvetlenül az étkezés előtt tegye bele a levesbe. Két-három napig nejlonzacskóba kötve eltartható a hűtő zöldségrekeszében. |