Ez a diéta naponta átlagosan 750 kalóriát engedélyez. Ezzel jóllakhatunk, és naponta fél kilót fogyhatunk. Diétázás közben ki-ki ihat amennyi jólesik, de csak alkoholmentes és kalóriamentes italokat! Például teát és kávét tej és cukor nélkül, ásványvizet, vagy gondosan zsírtalanított erőlevest.
Ismerkedjünk meg tehát a módszerrel, ami elvezetett az imponáló eredményekhez.
1 nap: Reggeli: Egy zsemle, egy teáskanál félzsíros margarin, egy teáskanál diétás (cukor nélküli) gyümölcsíz, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül. Tízórai: 2 deci paradicsomlé (A vitamin) Ebéd: Currys krumpliragu. Elkészítése: egy nagy krumplit és két, kis fej hagymát kockára vágva egy csésze vízzel megpárolunk, végül belekeverünk két kockára vágott almát (A-B-C-vitamin) és egy meghámozott kockára vágott paradicsomot (A vitamin), sóval és curryvel fűszerezzük, petrezselyemmel (A-C-vitamin) meghintjük. Uzsonna: Egy narancs (A-B-C vitamin) Vacsora: Héjában főtt krumpli, túróval és sonkával. Elkészítése: két kis burgonyát héjában megfőzünk. Két evőkanál sovány túrót elkeverünk két evőkanál tejjel, sóval, édes-nemes paprikával, köménymaggal. Hozzá egy szelet sovány sonkát és egy csomó retket. (C vitamin) fogyasztunk.
Jó tanács: Hogy a diétázás könnyebben menjen, fényképeztessük le magunkat a diéta megkezdése előtt fürdőruhában, elölről és oldalról. Egy hét múlva kontrollfénykép készülhet, és a kettő összehasonlítva erőt ad a továbbiakhoz.
2 nap: Reggeli: Két szeletke rozskenyér, egy teáskanál félzsíros margarin, tíz deka sovány sajt, kávé, vagy tea, tej és cukor nélkül. Tízórai: joghurt Ebéd: Firenzei burgonya. Elkészítése: harminc deka mélyhűtött parajt (A vitamin) felmelegítünk, fűszerezzük, tűzálló edénybe terítjük, egy héjában megfőzött nagy krumplit fölszeletelve ráteszünk, megszórjuk sóval és két evőkanál reszelt sajttal, a sütőben arany-barnára sütjük, paradicsomszeletekkel díszítjük. Hozzá egy pohár paradicsomlét (A-C-vitamin) iszunk. Uzsonna: Egy grapefruit. (A-B-C-vitamin) Vacsora: Burgonyaleves. Elkészítése: egy hagymát, egy sárgarépát (A-E vitamin) egy nagy burgonyát kockára vágunk, és leveskockából készült 2,5 deciliter húslevesben megfőzzük, köménnyel és majoránnával fűszerezzük. Öt deka kockára vágott virslit, vagy párizsit fölmelegítünk benne.
Jó tanács: Tűzzünk ki elérhető célt magunk elé. Határozzuk el például, hogy egyenlőre két kilót fogyunk. Ehhez négy-öt nap elég. Aztán megpróbálhatunk újabb célt kitűzni. De ne becsüljük túl a lehetőségeinket, mert a kitűzött célt nem sikerül elérni, megeshet, hogy bánatunkban leesszük magunkat a sárgaföldig.
3 nap: Reggeli: Egy csésze zabpehely, egy csésze tejjel leöntve, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül. Tízórai: Egy szelet rozskenyér, retekkel (C-vitamin) Ebéd: Paprikás krumpli. Elkészítése: egy hagymát és egy zöldpaprikát (C- vitamin) nagy darabokra vágva egy kávéskanál olajban meghintjük. Hozzáteszünk egy kockára vágott nagy krumplit és egy csésze (leveskockából készült) húslevest. Sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük, puhára pároljuk. Az asztalnál hozzáadhatunk egy evőkanál joghurtot. Utána egy kis alma (A-B-C-vitamin) Uzsonna: 3 mandarin (A-B-C-vitamin) Vacsora: Fűszeres krumpli salátával. Elkészítése: egy nagy krumplit alufóliában a sütőben megsütünk, vagy héjában megfőzünk. A tetejét laposan levágjuk, jókora mélyedést vájunk a közepébe. A kikapart krumplit szétnyomjuk, egy deka vajjal, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval, kockára vágott sovány sonkával, vagy konzerv lazaccal elkeverjük és visszatöltjük a krumpliba. Tetejére is teszünk egy szelet összetekert sovány sonkát vagy lazacot. Melegen tálaljuk, salátával: fél fejes salátát, két karikára vágott paradicsomot citromlével, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.
4. nap: Reggeli: Egy zsemle, egy teáskanál margarin, egy teáskanál diétás lekvár, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül. Tízórai: joghurt. Ebéd: Párolt padlizsán, vagy póréhagyma, petrezselymes burgonyával, sovány sonkával. Hozzá egy pohárka narancslé. Uzsonna: Két deci sárgarépa-lé. Vacsora: Köményes sült-krumpli. Elkészítése: két kis burgonyát hosszában elfelezünk, vékonyan kiolajozott edénybe fektetjük, sóval, köménnyel meghintett, vágott lapjával lefelé megsütjük. Hozzá paradicsomsalátát és túrókrém: egy evőkanál sovány túrót két evőkanál tejjel, kockára vágott sovány sonkával, sóval, borssal, édesnemes paprikával és apróra vágott petrezselyemmel elkeverünk.
5 nap: Reggeli: Két szeletke rozskenyér, egy teáskanál margarin, sovány sajt, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül. Tízórai: Egy alma. Ebéd: Szegedi burgonya. Elkészítése: egy hagymát és egy nagy burgonyát felszeletelünk, egy mokkáskanál olajban megpárolunk. Tíz deka savanyú-káposztát (C-vitamin), fél csésze húslevest (leveskockából), egy mokkáskanál édes-nemes paprikát, köménymagot és egy babérlevelet teszünk hozzá, lefedve készre pároljuk. Vékony szelet grillezett füstölt szalonnát, vagy angolszalonnát helyezünk rá. Utána: fél grapefruit. Uzsonna: Egy narancs Vacsora: Burgonyafánk almakompóttal. Elkészítése: egy nagy burgonyát lereszelünk, egy tojással, egy mokkáskanál liszttel, csipetnyi sóval elkeverünk, olajozott teflonedényben három lapos fánkot sütünk belőle. Kompót: egy almát fölszeletelünk, egy mokkáskanál mazsolával, negyed citromlével, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, szaharinnal megpároljuk.
Jó tanács: Mindig kétfajta krumpli legyen otthon, keményebb és lisztes-omlós. (például Gül-baba és Ella-fajta.) A héjában főtt burgonyát jól záró fedelű lábasban, vagy fazékban főzzük. Ha a főzővízbe egy csipetnyi cukrot teszünk, megmarad a burgonya C-vitamin tartalma.
6. nap: Reggeli: Egy csésze zabpehely egy csésze tejjel leöntve, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül. Tízórai: Két deci paradicsomlé. Ebéd: Zöldséges krumplipüré. Elkészítése: Két sárgarépát, egy nagy burgonyát és egy hagymát nagy kockára vágunk, egy csésze vízben fűszerekkel megpároljuk, a vizet leöntjük, a burgonyát és a zöldséget szitán áttörjük. A pürét sütőben átmelegítjük, sóval, majoránnával ízesítjük. Hozzá egy szelet sovány, főtt sonka és saláta: fél fejes saláta, karikára vágott lilahagymával, sóval, petrezselyemmel, citromlével, salátafűszerrel ízesítve. Uzsonna: Egy grapefruit. Vacsora: Gombás krumpli. Elkészítése: húsz deka gombát és egy hagymát felszeletelünk, kevés vízzel öt percig pároljuk, két meghámozott paradicsomot felszeletelve hozzáadunk. A mártást fokhagymával, majoránnával és petrezselyemmel fűszerezzünk. Két kis burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk, a gombás mártásba helyezzük. Friss kaporral ízesítjük. Desszert: két szelet ananász. (konzervből)
7. nap: Reggeli: Egy zsemle, egy teáskanál margarin, egy teáskanál diétás lekvár, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül. Tízórai: Joghurt Ebéd: Sült krumpli mindenfélével. Padlizsánt, hagymát, zöldpaprikát kockára vágunk, fél csésze vízzel egy mokkáskanálnyi sűrített paradicsommal, fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfűvel, ételízesítővel tizenöt percig pároljuk. Végül hozzátesszük a maghámozott, kockára vágott paradicsomot. Egy nagy krumplit héjában megfőzünk, kockára várjuk, mokkáskanálnyi olajban világos-barnára sütjük, csipetnyi sóval megszórjuk. Uzsonna: három mandarin. Vacsora: Tarka krumplisaláta. Elkészítése: két kis burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk, és felszeleteljük, hozzáadunk öt deka konzerv zöldbabot (A vitamin) két paradicsomot négyrét vágva, apróra vágott hagymát, apróra vágott szardellát. Óvatosan elkeverjük citromlével, mokkáskanálnyi olajjal, sóval, borssal ízesítjük, salátalevelekkel kibélelt tálra helyezzük, szeletekre vágott fél kemény tojással és két olajbogyóval díszítjük. |