Görög töltött uborka
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g kígyóuborka
- 300 ml kefír
- 200 g feta sajt
- 50 g zöldpaprika
- 50 g paradicsom
- 40 g póréhagyma
- bazsalikom, fehérbors
|
|
|
Elkészítése:A megmosott, hosszában félbevágott kígyóuborkát 10-15 cm-es darabokra vágjuk, belsejét kivájjuk, majd összekeverjük a megmosott, apróra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és póréhagymával. A szétnyomkodott fetasajtot elkeverjük a kefirrel, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és bazsalikommal, őrölt fehérborssal ízesítjük. Só hozzáadása a feta sós íze miatt nem feltétlenül szükséges. A zöldséges kefires feta sajtos masszát a kivájt uborkába töltjük.
1 adag energiatartalma: 205 kcal |