Albínó tészta agglegényeknek
Ezt a receptet nem a szakácsról nevezték el. Egyszerűen azért albínó, mert a megszokott paradicsomszósz most nem kötelező hozzávaló. Nincs az a kétbalkezes agglegény, akin kifogna.
1 zacskó száraz penne tészta
4 ek olívaolaj
1 tk reszelt fokhagyma
1/3 csésze reszelt parmezán |
|
|
Elkészítése:
1. Egy nagy fazékba tegyünk fel főni megfelelő mennyiségű enyhén sós vizet. 2. Amikor felforrt, szórjuk bele a pennét és főzzük „al dente” keménységűre, azaz nem teljesen puhára. Az olaszok is így fogyasztják – könnyebben felveszi az ízesítők aromáit, mint a szétfőtt tészták. 3. Egy kisebb edényben az olívaolajon hevítsük üvegesre a fokhagymát, vigyázva, hogy el ne égessük, mert akkor rémes lesz. Ha valami oknál fogva nem sikerül, jöhet a következő gerezd. 4. Egy nagyobb edényben rázzuk össze a tésztát az olajos fokhagymával, majd tálaljuk. A tetejéről ne felejtsük le a friss parmezánt!
Tápérték/adag:
Kalória: 280 Teljes zsírtartalom: 9,3 g Koleszterin: 3 mg Nátrium: 81 mg Teljes szénhidrát: 41 g Rosttartalom: 1,9 g Fehérje: 9,2 g |