Fogyókúrás teriyaki borda
Nem kell hozzá különösebb szakácstehetség, mégis izgalmas perceket ígér. Talán a szójaszósz miatt. Vagy a méz teszi?
1/2 csésze szójaszósz
2 ek vörösborecet
2 tk méz
2 tk fokhagymapor (kényelmes, de ha nagyon igényesek vagyunk – és miért ne lennénk azok – használjunk igazi fokhagymát)
4 szelet sertésborda kicsit kiverve |
Elkészítése:
1. Egy mélyebb tálban keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a mézet és a fokhagymaport/fokhagymát. 2. Helyezzük a marinádba a hússzeleteket és alaposan forgassuk meg őket az illatos lében. 3. Fedjük le és tegyük az egészet 2-4 órára a hűtőszekrénybe, amíg az ízek összeérnek. 4. Forrósítsuk fel a grillsütőnket és olajozzuk is át a rácsot különben a hús könnyen odaragad. 5. Dobjuk a pácolt hússzeleteket a grillre és süssük át mindkét oldalán. Az egész nem tart tovább 5-8 percnél.
Tápérték/adag:
Kalória: 169 Teljes zsírtartalom: 5,5 g Koleszterin: 59 mg Nátrium: 1877 mg Teljes szénhidrát: 7,3 g Rosttartalom: 0,4 g Fehérje: 21,8 g |