alak
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ennyien voltatok
Indulás: 2006-06-06
 
Fogyókúrákról
 
90 napos
 
ABO-vércsoportdiéta
 
Atkins
 
Diéták
 
Egyéb módszerek
 
Gyors fogyás
 
GI diéta
 
Makrobiotikus étkezés
 
South Beach diéta
 
Táplálékaink
 
Testkontroll
 
Weight Watchers
 
Zóna diéta
 
Hal
Finom falatok ínyenceknek, melyek gyorsan elkészíthetők és egészségesek. Fantasztikus feltétek, rafinált elkészítési módok bizonyítják, hogy a halat nem csupán panírozva vagy sütve tehetjük az asztalra. Próbálja ki egyszer másképp!

Almapuffancs – lazacos körettel

• Hozzávalók:
Köret – 25 dkg füstölt lazac, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál citromlé, 1 kávéskanál torma, só, bors, 3-4 evõkanál olaj
Puffancs – 25 dkg zellergumó, 2 db savanykás alma, 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 6 dkg vaj

A lazacot és a hagymát kockákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk, és összekeverjük. Az ecetet, citromlét, tormát, sót, borsot és olajat összekeverjük, és ráöntjük a lazacra. A megtisztított, meghámozott zellert és almát durvára reszeljük. Konyharuhában jól átnyomkodjuk, sóval, borssal fûszerezzük. Elkeverjük a liszttel és a tojással. Forró olajban 12 puffancsot sütünk. A lazacos körettel tálaljuk.

Andalúziai halleves

• Hozzávalók: fél cukkini, 10 dkg kelkáposzta, 2 szem paradicsom, fél csomag leveszöldség, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 4 dl hallé, 1 dl vörösbor, 50 ml paradicsomlé, 1 evõkanál paradicsompüré, só, bors, 1 kávéskanál vegyes zöldfûszer, kevés zöldségleves, 15 dkg vegyes halfilé (lehetõleg tengeri hal), 2 evõkanál fõtt rizs, 70 g fõtt kagylótészta

A megtisztított és felaprított zöldségeket és az áttört fokhagymát forró olajon megpároljuk. Ráöntjük a hallevet, a bort, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a paradicsompürét, felforraljuk, és 5 percig közepes tûzön fõzzük. A levest sóval, borssal, a zöldfûszerekkel és a zöldséglevessel ízesítjük.

A megmosott halat lecsepegtetjük, nagyobb darabokra vágjuk. A rizzsel és a tésztával együtt a leveshez adjuk, és együtt fõzzük tovább, míg a halszeletek puhák nem lesznek. A hallevest ízlés szerint feketeborssal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Halszeletek zöldségágyon

• Hozzávalók: 4 szelet hal (fogas- vagy pisztrángfilé), 1 citrom leve, 1 kisebb kel-
káposzta, 2-3 sárgarépa, 1 dl zöldségleves, fél kávéskanál kapor, fél kávéskanál só, bors, 1 dl tej, fél dl fehérbor, 1 csomag francia fûszerkeverék

A megmosott halszeleteket meglocsoljuk a citromlével, és lefedjük. A káposztát félbe, majd csíkokra vágjuk, ugyanígy a sárgarépát is. Kevés olajon jól átdinszteljük. Leöntjük a zöldséglevessel, kaporral, sóval, borssal fûszerezzük, lefedve puhára pároljuk. Margarinnal kikent felfújtformába terítjük, erre tesszük a sóval, borssal ízesített halszeleteket. Alufóliával lefedjük, és elõmelegített sütõben 220 °C-on 25 percig pároljuk. Közben elkészítjük a mártást.

1 dl tejet fél dl fehérborral állandó keverés mellett felmelegítünk, 1 csomag francia fûszerkeverékkel ízesítjük. A mártást az elkészült halra öntjük vagy külön tálaljuk. Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

Fogas zöldborsómártással

• Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 4 evõkanál vaj, fél liter zöldségleves, 1 kg burgonya, kb. 60 dkg fogas (4 szelet), ¼ l fehérbor, 1 babérlevél, 3 szem fehérbors, 1 citrom, 1,2 dl tejszín, szerecsendió, turbolya, 1 kávéskanál citrombors

A hagymát kockákra vágjuk. 1 evõkanál olajat felforrósítunk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd beletesszük a borsót is, és rövid ideig együtt dinszteljük. Felöntjük a levessel, és felforraljuk. Gyenge tûzön lefedve 20 percig fõzzük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és forró, sós vízben 15 percig fõzzük. A halat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A fehérbort ¾ l vízzel, babérlevéllel, egész borssal és 2 kávéskanál sóval felforraljuk. A megmosott citromot cikkekre vágjuk. A halat és a citromszeleteket beletesszük a forró lébe, és gyenge tûzön 8-10 percig fõzzük. A levesbõl kiveszünk egy kevés borsót, a többit átpasszírozzuk. A borsópürét elkeverjük a tejszínnel, és felfõzzük. A szószt sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük. A turbolyát megmossuk, lerázzuk, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit a mártáshoz adjuk. 2 evõkanál olajat felforrósítunk, beletesszük a burgonyát, és aranybarnára sütjük. A maradék felforrósított vajat citromborssal fûszerezzük. A halat a mártással és a burgonyával tálaljuk, a borsos vajjal meglocsoljuk, és a maradék turbolyával díszítjük.

Pisztráng szõlõlevélben

• Hozzávalók: 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál citromlé, õrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál finomra vágott zöldfûszer – petrezselyem, bazsalikom, menta –, 3 konyhakész pisztráng (lehet friss vagy mélyhûtött), só, 12–18 szõlõlevél
Az olajjal, citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a zöldfûszerekkel marinádot készítünk. A pisztrángot belülrõl megsózzuk, mindkét oldalát átlósan háromszor bevágjuk. Beletesszük egy tálba, és leöntjük a marináddal. efedjük folpackkal, és egy órát állni hagyjuk. Ezután kivesszük a pisztrángot, lecsepegtetjük, és 4-5 szõlõlevélbe becsomagoljuk. Tepsibe tesszük, és sütõben 200 °C-on 20 percig sütjük. Forró grillsütõben is süthetjük, mindkét oldalt, 8-10 percig. Fûszervajas, héjában sült burgonya illik hozzá.

Fogas spenótos-sajtos köntösben

• Hozzávalók: 80 dkg fogasfilé, 2 evõkanál citromlé, 1 fej vöröshagyma kockákra vágva, 1 piros húsú paprika csíkokra vágva, 2 gerezd fokhagyma felaprítva, 25 dkg mélyhûtött, leveles spenót, só, bors, pirospaprika, 15 dkg rokfort, 3 evõkanál tejszín, 1 dl fehérbor

A halat a citromlével meglocsoljuk, és kivajazott, tûzálló tálba tesszük. A hagymát, a paprikát, a fokhagymát és a spenótot összekeverjük. Sóval, borssal, pirospaprikával fûszerezzük. A sajtot villával összetörjük, és elkeverjük a tejszínnel. A spenótos keveréket elosztjuk a halszeleteken, tetejére tesszük a sajtot. Leöntjük a borral, és elõmelegített sütõben 180 °C-on 20 percig sütjük.

Töltött lazacfilé rozmaringos burgonyával

• Hozzávalók: 1 cukkini, 3 szem paradicsom, 2 evõkanál olaj, só, frissen õrölt bors, 20 dkg edámi sajt, 4 szelet lazacfilé (15 dkg/szelet), 2 evõkanál vaj, 50 dkg burgonya, 1-2 szál rozmaring, zsiradék a forma kikenéséhez A cukkinit vékonyan felszeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát kockákra vágjuk. A cukkiniszeleteket felhevített olajban megsütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és rövid ideig együtt sütjük. Sóval, borssal fûszerezzük.

A sajtot kockákra vágjuk. A lazacot hosszában félbevágjuk, megszórjuk sóval, borssal. Kivajazunk egy tûzálló tálat, beletesszük a halszeletek egyik felét. Elosztjuk rajta a cukkinis-paradicsomos tölteléket és a sajtot. Befedjük a maradék halszeletekkel, és megszórjuk vajdarabkákkal. Elõmelegített sütõben 200 °C-on 25 percig sütjük.

A meghámozott burgonyát negyedekbe vágjuk, és forrásban lévõ, sós vízben 15 percig fõzzük. Lecsepegtetjük, és a sütésbõl visszamaradt olajban megforgatjuk. Megszórjuk rozmaringlevelekkel. Ezzel a körettel tálaljuk a töltött halszeleteket.

 
Aerobik
 
Alakformálás
 
Szépség
 
Egészséges receptek
 
Torna otthon
 
Fogyókúrás receptek
 
Makrobiotikus receptek
 
Vélemény:
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Étkezési zavarok
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?