Rakott sárgarépa (4 személyre)
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 25 dkg gomba, 1 tojás, 1 dl kefir, 1 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál olaj, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött bors
Elõkészítése: a megtisztított sárgarépát és a gombát kockákra vágom. A répát kevés sós vízben néhány percig fõzöm, majd levét leszûröm. Elkészítése: forró olajon, fedõ alatt, saját levében megpárolom a megsózott gombát, majd meghintem az apróra metélt petrezselyemmel. Ezután a félig fõtt sárgarépával összekeverem, és tûzálló tálba öntöm. A tojást a liszttel és a kefirrel habosra keverem, megsózom, megborsozom és a majoránnával fûszerezem. A gombás sárgarépára öntöm, és forró sütõben összepirítom.
Elkészítési ideje: 60 perc 1 adag: 180 kcal (756 kjoule) olcsó, egyszerû |