Tudom, hogy volt már 10 napos diéta, de ez nem ugyanaz. Ez a diéta is 10 nap időtartamra szól, de konkrét receptekkel lát el, melyik napon, pontosan miket együnk. Ezért azoknak ajánlott, akik szeretik a konkrét előírásokat. A fogyás mértéke nagyban függ a felesleges kilók számától.
1. nap Reggeli: Egy szelet teljes kiõrlésû kenyérre kenjen 1 teáskanál félzsíros vajat, és tegyen rá 5 dkg füstölt pulykamellet, ehet hozzá 12 dkg uborkát. (186 kcal) Ebéd: Zöldség tojással 12 dkg krumpli, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg karalábé, 2 apróra vágott újhagyma. 1 csésze zöldséglevesben pároljuk meg a zöldségeket, sóval, borssal ízesítsük, majd tegyünk hozzá egy teáskanál kefírt. Egy tojást egy csomag petrezselyemmel, sóval keverjünk össze, és süssük meg rántottának. A zöldséggel fogyasszuk. (300 kcal) Vacsora: Tészta, ráksaláta 9 dkg fõtt tésztát keverjünk össze 10 dkg rákkal. 1 újhagymát és 1/2 narancsot vágjunk apróra, a maradék narancs levét préseljük ki, tegyünk hozzá egy evõkanál citromlét, egy teáskanál olajat, sót, borsot, majd ezt a szószt öntsük a tésztára. (294 kcal)
2. nap Reggeli: 1 doboz sovány joghurtot citromlével és édesítõszerrel ízesítsünk, majd tegyünk hozzá 1 apróra vágott banánt és kivit. (200 kcal) Ebéd: Zöldséges tészta 5 dkg tésztát fõzzünk meg sós vízben. 12 dkg sárgarépát, 10 dkg cukkinit és 1 gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy teáskanál vajon pirítsuk meg, tegyünk hozzá 5 dkg kukoricát. Végül öntsük a tésztára. (315 kcal) Vacsora: Tojásos pirítós sárgarépával 2 szelet rozskenyeret pirítsunk meg, az egyik szeletet vékonyan megvajazhatjuk, majd tegyünk rá 1-2 salátalevelet. A másik kenyérre tegyünk egy fõtt tojást. 13 dkg sárgarépát reszeljünk le, citromlével, sóval, borssal ízesítsük, majd tegyük a pirítósokra. (291 kcal)
3. nap Reggeli: egy szelet rozskenyeret pirítsunk meg, majd vékonyan kenjük meg vajjal. 1 szelet sajtot tegyünk rá. Paprikával fogyasszuk. (192 kcal) Ebéd: Krumpli túróval 20 dkg krumplit fõzzünk meg héjában. 10 dkg túrót keverjünk össze 1 evõkanál kefírrel, sóval, borssal, fokhagymaporral. 1 csomag hónapos retket szeleteljük fel, adjunk hozzá apróra vágott snidlinget, majd keverjük a túróhoz. 15 dkg salátát édesítõszerrel és citromlével ízesítsünk. (297 kcal) Vacsora: Almás kenyér 1 szelet rozskenyérre tegyünk salátalevelet, és egy szelet párolt csirkemellfilét (7 dkg), majd egy almát és egy snidlinget vágjunk apróra és szórjuk a kenyérre. (314 kcal)
4. nap Reggeli: 2 evõkanál cornflakest keverjünk össze két evõkanál zabpehellyel és 13 dkg eperrel, majd öntsünk hozzá 1,5 deci tejet. (207 kcal) Ebéd: Paprikás egytál étel 3 dkg rizst sós vízben fõzzünk meg. 10 dkg disznóhúst, egy piros és egy sárga paprikát, egy hagymát vágjunk apróra, és 1 teáskanál olajon pirítsunk meg. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük. Ha kész, keverjük hozzá a rizst. (297 kcal) Vacsora: Sonkás bagett 6 dkg bagettet vágjunk ketté, az alsó felét kenjük meg egy teáskanál vajjal, tegyünk rá salátát és fõtt sonkát. Egy szelet ananászt vágjunk apróra, majd 2 dkg szójababot tegyünk a kenyér másik felére. (301 kcal)
5. nap Reggeli: 1 szelet rozskenyeret kenjünk meg 5 dkg túróval. 2 paradicsomot, egy csomag újhagymát együnk hozzá. (195 kcal) Ebéd: Lepényhalas göngyöleg 13 dkg lepényhalfilét citromlével, sóval, borssal ízesítsünk, majd tekerjük föl. 1 hagymát és 1 gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd 1 teáskanál vajon pároljuk meg. 22 dkg fagyasztott spenótot tegyünk hozzá, és pároljuk még néhány percig. Majd tegyük a feltekert halhoz. (311 kcal) Vacsora: Kukoricás, paprikás saláta 1 piros, 1 zöldpaprikát, 12 dkg uborkát, 5 dkg salátát vágjuk apróra. 10 dkg kukoricával keverjük össze. 3 dkg birkasajtot reszeljünk le, majd adjuk a zöldségekhez. 1 zacskó kész salátaöntetet adjunk hozzá. (307 kcal)
6. nap Reggeli: 1 szelet rozskenyeret kenjünk meg egy teáskanál vajjal, tegyünk rá 5 dkg füstölt pulykamellet. 12 dkg uborkát ehetünk hozzá. (186 kcal) Ebéd: Krumplileves tojással 20 dkg krumplit, 12 dkg sárgarépát szeleteljünk fel. Majd 2,5 dl zöldséglevesben fõzzük 10 percig. Törjük át krumplinyomón, sóval, borssal ízesítsük. Adjunk hozzá egy teáskanál kefírt, és egy csomag petrezselymet szórjunk bele. (320 kcal) Vacsora: Sajtos szendvics 2 szelet rozskenyeret pirítsunk meg. 1 szeletet kenjünk meg 2 teáskanál joghurtos salátaöntettel, tegyünk rá salátát és egy szelet sajtot. Két tojást és egy snidlinget szeleteljünk fel, majd tegyük a másik szelet kenyérre. (306 kcal)
7. nap Reggeli: 1 banánt, 1 kivit szeleteljünk fel, majd öntsünk rá egy doboz sovány joghurtot, citromlével, édesítõszerrel ízesítsük. (200 kcal) Ebéd: Párolt pulykamellfillé 2 szelet pulykamellfilét pároljunk meg. 20 dkg gombát, 2 hagymát vágjunk apróra, majd pirítsuk meg kevés olajon, öntsük fel 6 evõkanál zöldséglevessel és 1 teáskanál kefírrel, fõzzük néhány percig, sóval, borssal ízesítsük. (311 kcal) Vacsora: Mozzarella paradicsommal 25 dkg paradicsomot szeleteljünk föl, majd 5 dkg mozzarellát adjunk hozzá. 1 evõkanál borecetbõl, 1 evõkanál almaecetbõl, 1 teáskanál olívaolajból, sóból, borsból készítsünk szószt, majd öntsük a sajtos paradicsomra. Bazsalikommal szórjuk meg, 3 szelet franciakenyérrel tálaljuk.
8. nap Reggeli: 1 szelet rozskenyeret pirítsunk meg, kenjük meg vékonyan vajjal. 1 szelet sajtot, paprikát tegyünk rá. (192 kcal) Ebéd: Kínai pulykaszelet 1 szelet pulykamellet egy teáskanál forró olajban pirítsuk meg, sóval, borssal ízesítsük. 3 dkg szójababot, 15 dkg mélyhûtött ázsiai zöldségkeverékkel 20-30 percig pároljuk, majd 1 teáskanál édes szójaszósszal és kínai fûszerkeverékkel ízesítsük. Vacsora: Epres túró 10 dkg túrót keverjünk össze egy teáskanál kefírrel, citromlével és édesítõszerrel. 20 dkg epret vágjunk apróra, és tegyük a túróhoz, majd keverjünk hozzá 2 evõkanál zabpelyhet, amit elõtte zsír nélkül megpirítottunk. (293 kcal)
9. nap Reggeli: 2 evõkanál cornflakest keverjünk össze két evõkanál zabpehellyel, tegyünk hozzá 12 dkg apróra vágott epret és 1,5 dl tejet. (207 kcal) Ebéd: Paradicsomos spagetti 4 dkg spagettit fõzzünk meg sós vízben. 1 hagymát, egy snidlinget, egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy evõkanál olívaolajon pirítsuk meg. 20 dkg paradicsomot tegyünk hozzá, sóval, borssal ízesítsük. A szószt fõzzük 3–5 percig, majd öntsük a tésztára, és tegyünk rá 1 evõkanál parmezánsajtot. (319 kcal) Vacsora: Rizssaláta pulykamellel 9 dkg rizst fõzzünk meg, tegyük egy tálba. 2 kivit vágjunk apróra és keverjük össze 5 dkg füstölt pulykamellel. Az egészet keverjük a rizshez. 1 zacskó salátaöntetet keverjünk össze kevés mustárral, olajjal és vízzel, majd öntsük az ételhez. (293 kcal)
10. nap Reggeli: 1 rozszsömlét vágjunk ketté, majd kenjük meg 5 dkg túróval. 2 paradicsomot és snidlinget tegyünk rá. (195 kcal) Ebéd: Sült hal rizzsel 3 dkg rizst fõzzünk meg sós vízben. 13 dkg tonhal filét ízesítsünk citromlével, sóval, borssal. 10 dkg paradicsomot adjunk hozzá. A halat 1 teáskanál olajon pirítsuk meg. A rizst keverjük össze a paradicsommal, és egy csomag vegyes zöldfûszerrel. Sóval, borssal ízesítsük. (288 kcal) Vacsora: Krumplisaláta tojással 20 dkg fõtt krumplit szeleteljünk föl. 13 dkg uborkát, 1 vörös hagymát, 10 dkg cseresznyepaprikát vágjunk apróra, keverjük össze egy zacskó salátaöntettel és petrezselyemmel. 1 fõtt tojást együnk hozzá. (308 kcal) |