20 NAP ALATT - 10 KG A hét legjobb salaktalanító anyaggal
A megfelelő tápanyagokkal a fogyás könnyebb, gyorsabb és tartósabb. Amerikai táplálkozástudósok különleges zsírégetést elősegítő anyagként tartják számon a következőket: arginin, fenilanalin, metionin, aminosavak, vitaminhoz hasonló anyagok, mint a cholin és az inozit, B6-vitamin és króm.
Fontos: Szervezete a diéta ideje alatt elegendő fehérjéhez jut. Ez a zsírtartalékba megy és nem az izomszövetbe. A kalóriacsökkenés ellenére fitt marad.
Diétaterv (kb. 1200 kalória) Mindennap válasszon mindegyik csoportból 1-1 adagot:
Halak
- 15 dkg halfilé (bármilyen halból)
- 15 dkg garnéla
- 15 dkg tőkehal
- 15 dkg scampi
Tejtermékek
- 2 dl író
- 5 dkg füstölt sajt
- 1,5 dlnatúr joghurt (1,5%-os zsírtartalmú)
- 5 dkg túró (20%-os zsírtartalmú)
- 2,5 dkg sajt (30%-os zsírtartalmú)
- 1/8 l tej (1,5%-os zsírtartalmú)
Gabonatartalmú termékek
- 3 dkg gabonapehely és 1 szelet (4,5 dkg) teljes őrlésű lisztből készült kenyér
- 6 szelet Abonett kenyér
- 2 szelet lenmagos kenyér
- 2 szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér
Burgonya és rizs
- 15 dkg burgonya
- 4 dkg rizs
Zöldség (50 dkg) padlizsán, fejes saláta, karfiol, brokkoli, gomba, paprika, zöldbab, uborka és sárgarépa, póréhagyma, retek, zeller, spenót, paradicsom, cukkini, vagy 50 dkg bármilyen más zöldségfajta
Gyümölcs (30 dkg) alma, körte, bogyós gyümölcs, körte, grépfrút, szőlő, dinnye, mandarin, narancs, őszibarack, szilva, vagy 30 dkg bármilyen más gyümölcsfajta
Hajtások
- 3 dkg szójacsíra
- 3 dkg lucerna-, zsázsa-, retek- vagy mustárcsíra
Magok
- 1 evőkanál darált mogyoró
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál szeletelt mandula
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál napraforgómag
Egyebek (a meleg és hideg ételek elkészítéséhez)
- 4 kávéskanál és 2 kávéskanál félzsíros vaj
- 2 kávéskanál és 3 kávéskanál félzsíros vaj
- 2 kávéskanál félzsíros vaj és 1 evőkanál kalóriaszegény majonéz (hozzá: hetente háromszor 1 tojás)
Italok sok nátriumszegény ásványvíz, gyógytea, szükség esetén kevés zöldtea és gabonakávé
Példa egy napra
Reggeli (285 kcal) 1 grépfrút, 1 szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér fél kávéskanál félzsíros vajjal, 1 kemény tojás metélőhagymával megszórva.
Délelőtt (60 kcal) 1 körte.
Ebéd (375 kcal) Előétel: nyers salátatál (saláta, uborka, sárgarépa) 1 evőkanál csírával, 1 kávéskanál olajjal és citrommal meglocsolva. Halfilé zöldbabbal: 10 dkg halat teflonserpenyőben megsütünk. 1 vöröshagymát 1 kávéskanál olajon megdinsztelünk, hozzáteszünk 25 dkg főtt zöldbabot. 10 dkg héjában főtt burgonyát adunk hozzá.
Délután (95 kcal) 12 dkg szőlő, 1 szelet Abonett kenyér 2 dkg lapkasajttal (30%-os zsírtartalmú), megszórva 1 kávéskanál sörélesztőpehellyel.
Vacsora (390 kcal) Előétel: fél dinnye. Lucullus-tál salátalevélen tálalva: 10 dkg füstölt hal, 15 dkg párolt karfiol és 2 evőkanál csíra. Elosztunk rajta 2, kockákra vágott paradicsomot (héját lehúzzuk) és 1 evőkanál petrezselymet. 2 kávéskanál olajból, ecetből és citromléből készült öntettel locsoljuk meg. Egy szelet teljes őrlésű lisztből készült, fél kávéskanál vajjal megkent kenyeret adunk hozzá. |