|
|
|
Szeretnél 10 évet fiatalodni 28 nap alatt? Akkor elő a késsel... és a villával! | |
Dr. Nicholas Perricone amerikai bőrgyógyász szerint az öregedés nem az élet elkerülhetetlen velejárója, hanem egy folyamat, amely a megfelelő ételekkel kordában tartható. Összeállításunkból megismerheted a tíz legjobb öregedésgátló ételt, amellyel visszaforgathatod az idő kerekét.
Arcfiatalító helyett: vadvízi lazac
A lazac tele van omega-3 zsírsavval, amely védi a szívet és az agyat, és csökkenti a sejtek roncsolódását, ami az öregedéshez vezet. Magas fehérjetartalma támogatja a bőrkisimító kollagén termelődését. Emellett egy dimetil-aminoetanol nevű anyagot is tartalmaz, mely bőrfeszesítő hatású. Hetente kétszer fogyassz belőle, de légy óvatos, mert a tenyésztett lazac kifejezetten egészségtelen.
Lézerterápia helyett: hajdina
Ruténtartalma erősíti a hajszálereket, segít megelőzni azok kitágulását, vagyis a visszerek kialakulása ellen kiváló. Elősegíti a bőrfiatalító kollagén termelését. Akkor is egyél hajdinát, ha túl sokat éjszakázol, mert látványosan felfrissíti a bőrödet.
Bőrradír helyett: édesburgonya
Tele van béta-karotinnal, amely még a bőrradírnál is hatékonyabban frissíti a bőrt, mert segíti a sejtek megújulását. Kalciumtartalma erősíti a csontokat, magnéziumtartalma idegnyugtató, a benne lévő B5-vitamin pedig energiával tölti fel szervezetedet.
Bőrfeszesítő helyett: krumplipüré tökmaggal
A sütőtök magját szórd egyszerűen a salátádba vagy keverd a krumplipürébe. Ezáltal fontos öregedésgátló tápanyagokhoz juthat a szervezeted, például cinkhez és E-vitaminhoz. Ez utóbbi különösen hatékonyan veszi fel a harcot az öregedésért felelős szabad gyökökkel szemben. Emellett vasat is tartalmaz, ami növeli a vér hemoglobin-tartalmát, vagyis pirospozsgásabb lesz tőle az arcod.
Szemöldökemelő helyett: avokádó
E-, B- és C-vitamin-, kálium- és többszörösen telítetlen zsírsavtartalma segít a mellrák megelőzésében. Emellett természetes nyugtató, csillapítja a stresszt, ezáltal kisimítja az idegeskedés okozta ráncokat például a két szemöldököd között.
Zsírfeltöltés vagy kollagéninjekció helyett: gránátalma
A hollywoodi sztárok legújabb kedvence tele van antioxidáns karotinnal, amely óvja a bőrödet a stressz és a környezet ártalmaitól. Emellett remek B6- és C-vitamin-forrás, ezek az anyagok pedig serkentik a kollagéntermelést. Botox helyett: áfonya Az áfonya finom, ráadásul tele van olyan antioxidánsokkal, amelyek felveszik a harcot az öregedést okozó szabad gyökökkel. Azokat az ételeket, amelyekben sok az antioxidáns, a szakemberek egy úgynevezett ORAC-listán rangsorolták. Ez a lista azt mutatja, hogy az adott táplálékból 100 gramm mennyi oxigéngyököt képes semlegesíteni. Az aszalt szilva szerepel az első helyen (ORAC: 5,77), utána a mazsola következik (2,83), de ha jobban szereted a friss gyümölcsöt, akkor válaszd az áfonyát, melynek értéke 2,4.
Méregtelenítő kapszula helyett: fokhagyma
A bőr az emberi test legnagyobb szerve, amely képes arra, hogy jelentős mennyiségű méreganyagot válasszon ki. Fogyassz olyan ételeket, amelyek segítik a méregtelenítést, így akár a pattanásaidtól is könnyedén megszabadulhatsz. A fokhagyma fertőtlenítő, vírus- és baktériumölő, tele van C-vitaminnal, szelénnel és kénnel. A felsorolt anyagok mindegyike tökéletesebbé teszi arcbőrödet.
Szemhéjemelés helyett: sárgarépa
A sárgarépában lutein van, amely óvja a szemet az öregedéssel járó látásromlástól, erősíti a csontjaidat és szebbé varázsolja hajadat. Ráadásul nagy mennyiségű béta-karotint is tartalmaz, az pedig kiváló bizonyos bőrproblémákra, például az ekcémára.
Naptej helyett: sárgabarack
A benne lévő béta-karotin a ráncok ellen harcol, a likopin pedig természetes fényvédő. Kalciumtartalma serkenti az alvást szabályozó melatonin termelődését. Az elegendő mennyiségű és jó minőségű alvás pedig a lehető legjobb öregedésgátló módszer számodra. | |