A népszerű énekesnő-színésznő szinte már megszállottan egészséges életmódjáról rengeteget lehet olvasni. Megtudtunk néhány olyan receptet, melyeket szakácsa, Peter Chaplin fejlesztett ki speciálisan Madonna számára. Elcsentük az ötleteket, hátha mi is hasznukat vehetjük.
Tészta fitness módra
Vegyünk 30 dekát a kedvenc száraztésztánkból. Főzzük meg, de vigyázzunk, nehogy kihűljön, amíg a zöldség elkészül. Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel négy evőkanál étolajat. Adjunk hozzá kb. fél kiló gyufaszálnyi darabokra vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, zellert, paprikát). Aztán pirítsunk két percig négy kávéskanál zúzott fokhagymát, egy kávéskanál frissen őrölt borsot és 15 dkg nem sózott földimogyorót. Majd négy evőkanál szójaszószt öntsünk fel 2 dl vízzel. Az egészet öntsük a zöldségre, és keverjük össze a tésztával. Metélőhagymával vagy sárgarépaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Sárgabarack aerobic módra
Evőkanálnyi olajat öntsünk egy nagy serpenyőbe, és pirítsunk meg benne 1 fej apróra vágott vöröshagymát. Adjunk hozzá egy felszeletelt sárgarépát, és egy apróra vágott pasztinákot (a sárgarépához hasonló gyökérzöldség, nálunk is termelik - a szerk.). Öntsünk hozzá 1/2 kávéskanálnyi curryport és az egészet pároljuk 12 percen át. Használhatjuk ehelyett Madonna kedvenc fűszerkeverékét: csipetnyi citromfű, chili, koriander, barna és sárga mustármag, kömény és gyömbér. Adjunk mindehhez 2 db nagy, szeletekre vágott paradicsomot, néhány gyufaszál vékonyságúra vágott gyömbérszeletet és 4 dl sárgabaracklevet. Az egész keveréket 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sárgabarackokat, és ismét 10 percig főzzük. Kevés kukoricakeményítőt öntsünk fel vízzel, ezzel sűrítsük be. Díszítésként citromszeletet és currypépben főtt tofukockákat (szójasajt) adjunk hozzá.
Magok atléta módra
Keverjünk össze 15 dkg napraforgómagot és tökmagot 7 deka nem sózott földimogyoróval. Pirítsuk 15 percig 120 °C-os sütőben. Vegyük ki, keverjük újra össze, és rakjuk vissza még 10 percre. Ezután vegyük ki, majd adjunk hozzá kevés szójaszószt és tegyük félre.Főzzünk meg egy nagy szem burgonyát, szárítsuk meg és tegyük félre. Nagy fazékban tegyünk fel 30 dkg csőtésztát főni. Főzzük tíz percig. Ezután hevítsünk fel egy evőkanálnyi olajat egy kis serpenyőben, és 3–4 perc alatt süssük át a burgonyát. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi paradicsompépet és két evőkanál zöldséglevest. Szűrjük le a tésztát, majd öntsünk rá egy evőkanál olajat és tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a főtt burgonyát, alaposan keverjük össze. Szórjuk meg dióval és a magokkal. Bazsalikommal díszítve tálaljuk. |