Hamarosan itt a tavasz, és egyre lengébb ruhákat öltünk. Éppen itt az ideje hát, hogy elkezdjük „évi rendes” elsõ anticellulitisz-kúránkat...
Célirányosan fogyni a problémás területekről, a kötőszövet formában tartásával, 7 napon keresztül napi 1000 kalória elfogyasztásával nem okozhat problémát! A speciális tápanyag-kombináció sok egészséges, telítetlen zsírsavval és fehérjével segíti az anyagcserét, és kollagént épít fel. A cink gondoskodik a sejtépítésről, és védi az érzékeny bőrt. A B6- és a C-vitamin kölcsönzi a kötőszövetnek a szükséges rugalmasságot, a tirozin, a triptofán és a jód pedig a zsírt a sejtekből a fenék, a has és csípők felé szállítja. JÓ TUDNI! A diéta jó kiegészítője a meditáció, a masszázs és a speciális sófürdő.
Első nap
• Ebéd – currys bab Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, jódozott só, 10 dkg pulykamellfilé, 1 kávéskanál szójaolaj, 2 kávéskanál curry, 20 g kesudió, 1,5 dl sovány joghurt, fekete bors A megtisztított, darabokra vágott babot sós vízben 20 percig főzzük. A kockákra vágott pulykamellet forró olajban megsütjük, és lecsepegtetjük. A curryt és a kesudiót az olajba tesszük és megpirítjuk. A zöldbabot hozzáadva tovább pároljuk, majd beletesszük a húst, és belekeverjük a joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük, és még 5 percig állni hagyjuk. • Vacsora – bazsalikomos parmezánsaláta Hozzávalók: 10 dkg bazsalikom, 2 evőkanál fehérborecet, jódozott só, fekete bors, 1 kávéskanál szójaolaj, 20 g parmezán sajt, 10 dkg füstölt pisztráng, 4-5 levél jégsaláta A bazsalikomot tépdessük apróra! Összekeverjük az ecetet, a sót, a borsot és az olajat, majd belekeverjük a bazsalikomot. Parmezán sajtot reszelünk rá. A pisztrángot feldaraboljuk, és a salátára tesszük.
Második nap
• Ebéd – guacamola Hozzávalók: fél avokádó, 1 zöld citrom leve, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, fél csokor koriander, 1 chili, jódozott só, fekete bors, 3 szelet Abonett kenyér A meghámozott, apróra vágott avokádóra rácsepegtetjük a zöld citrom levét. Kockákra vágjuk a paradicsomot, a hagymát, a kimagozott chilit, felaprítjuk a koriandert. Az egészet átpasszírozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, és az Abonett kenyérre kenve fogyasztjuk. • Vacsora – halfilé édesköménnyel Hozzávalók: 30 g natúrrizs, jódozott só, 1 fej vöröshagyma, 1 fej édesköménygumó, 2 evőkanál bor, fekete bors, 12 dkg halfilé, 1 evőkanál balzsamecet A rizst megfőzzük, a kockákra vágott hagymát forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott édesköményt, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük borral, sóval, borssal fűszerezzük, és 5 percig főzzük. Az egészet beletesszük egy hőálló tálba. A megtisztított halat borssal megszórjuk, és a zöldségekre rakjuk. Balzsamecetet csepegtetünk rá. 175 Celsius-fokos sütőben 20 percig sütjük.
Harmadik nap
• Ebéd – brokkolifelfújt Hozzávalók: 80 g makaróni, jódozott só, 2 db nagy, húsos paradicsom, 15 dkg brokkoli, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, őrölt bors, 50 g ementáli sajt A makarónit forrásban levő sós vízben 10 percig főzzük. Leöblítjük, és felfújtformába tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk. A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban levő sós vízben 2-3 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, és a tésztához adjuk. A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát kockákra vágjuk, és forró olajban üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és 5 percig pároljuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a tésztához keverjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 200 oC-on 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk. • Vacsora – sült nyelvhal burgonyasalátával Hozzávalók: 15 dkg burgonya, jódozott só, 1 db piros húsú paprika, 1 evőkanál fehérborecet, fekete bors, 1 kávéskanál szójaolaj, fél csokor petrezselyem, 2 nyelvhal (10 dkg), 1 kávéskanál margarin A burgonyát megfőzzük, héját lehúzzuk, felszeleteljük. A paprikát kockákra vágjuk, elkeverjük az ecettel, sóval, borssal és az olajjal. A petrezselymet felaprítjuk, és az egészet összekeverjük. A lecsepegtetett halat forró olajban megsütjük.
Negyedik nap
• Ebéd – túrófelfújt eperrel Hozzávalók: 15 dkg eper, 25 dkg sovány túró, 1 tojás, 1 kávéskanál méz, 70 ml sovány tej, 10 g aszalt szilva, 10 g mazsola A megtisztított epret félbevágjuk, és felfújtformába rakjuk. A túrót habosra keverjük a tojással, mézzel és a tejjel. Belekeverjük a mazsolát és az apróra vágott aszalt szilvát, majd az eperre kenjük. 175 Celsius-fokos sütőben 15 percig sütjük. • Vacsora – petrezselyemmártásos spagetti Hozzávalók: 50 g spagetti, jódozott só, 1 csokor petrezselyem, 10 g fenyőmag, 1 kávéskanál szójaolaj, 20 g parmezán sajt, fekete bors A tésztát megfőzzük. A petrezselyemleveleket mozsárban összetörjük, közben hozzáadjuk a magokat, az olajat és a sajtot. Végül sóval, borssal ízesítjük, s elkeverjük a lecsepegtetett tésztával.
Ötödik nap
• Ebéd – aszalt tönkölyfelfújt Hozzávalók: 50 g aszalt tönköly, édes-nemes paprika, 10 dkg brokkoli, 1 db piros húsú paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál szójaolaj, 1-1 szál kakukkfű és oregano, 20 g gouda sajt Az aszalt tönkölyt sóval és fél kávéskanál paprikával 1 dl vízben 20 percig főzzük. Az apróra vágott brokkolit, vöröshagymát és paprikát olajban megpirítjuk. A lecsepegtetett aszalt tönkölyt a zöldségekkel együtt felfújtformába tesszük, megszórjuk zöldfűszerrel, reszelt sajttal, és 20 percig sütjük. • Vacsora – burgonya-sárgarépa gratin Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 g fenyőmag, 2 evőkanál főzőtejszín, 70 ml zöldségleves, jódozott só, fekete bors, reszelt szerecsendió, 2 szál kakukkfű A meghámozott burgonyát felszeleteljük, a répát darabokra, a vöröshagymát kockákra vágjuk. Az egészet a fenyőmaggal együtt felfújtformába tesszük. Elkeverjük a főzőtejszínt a zöldséglevessel, sóval, borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel ízesítjük. 175 Celsius-fokon 40 percig sütjük.
Hatodik nap
• Ebéd – endíviasaláta hónapos retekkel Hozzávalók: 1 csokor retek, 10 dkg szendvicsparadicsom, fél salátauborka, negyed jéghegysaláta, 1 zöldcitrom leve, jódozott só, fekete bors, 1 kávéskanál olívaolaj, 10 g szezámmag, 10 g napraforgómag, 1 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle A retket szeletekre, az uborkát darabokra, a paradicsomot félbevágjuk. A salátát apróra tépdessük. Összekeverjük a zöld citrom levét a sóval, borssal és olajjal. A szezámmagot és a napraforgómagot zsiradék nélkül megpirítjuk. Az egészet elkeverjük, és a zsemlével fogyasztjuk. • Vacsora – serpenyős hal cukkinivel Hozzávalók: 30 g natúrrizs, jódozott só, 20 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg halfilé, 1 kávéskanál szójaolaj, 20 g tejszín, 70 ml zöldségleves, 2 szál oregano, 2 mentalevél, fekete bors A rizst megfőzzük, a cukkinit és a hagymát darabokra vágjuk. A halfilét forró olajban megsütjük, a visszamaradt olajban megpirítjuk a cukkinit és a hagymát is. A tejszínt a levessel és a fűszerlevelekkel elkeverjük, felfőzzük. A halat feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal fűszerezzük, és 10 percig főzzük.
Hetedik nap
• Ebéd – paprikás tortilla Hozzávalók: 15 dkg burgonya, jódozott só, 1 db piros húsú paprika, fél zöld húsú paprika, 1 vöröshagyma, 1 kávéskanál szójaolaj, fekete bors, 1 tojás A megfőtt burgonya héját lehúzzuk, és darabokra vágjuk. A paprikát felaprítjuk, és a kockára vágott hagymával együtt megpirítjuk. A felvert tojást borssal ízesítjük, elkeverjük a burgonyával és a paprikával, felfújtformába tesszük és 175 Celsius-fokon 30 percig sütjük. • Vacsora – chikoréesaláta naranccsal Hozzávalók: 1 chikorée, 2 narancs, jódozott só, fekete bors, Cayenne bors, 2 szál kakukkfű, 1 evőkanál szójaolaj, 20 g kesudió A salátát csíkokra vágjuk, a narancsot filézzük. Visszamaradt levét sóval, borssal, Cayenne borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd belekeverjük a salátát és a narancsot. Megszórjuk apróra vágott kesudióval.
Ideál-tipp • Nagyon fontos, hogy a kúra idején feltétlenül igyunk sokat! Naponta legalább 2-3 liter buborékmentes ásványvizet, mert ez megkönnyíti a salakanyagok eltávozását szervezetünkből. • Reggelire csak müzlit és 1-2 csésze zöldteát fogyasszunk! |