A testkontroll nem diéta, hanem egy olyan életmód, amely hozzásegít az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához. Alapja a különböző ételféleségek megfelelő napszakban történő fogyasztása és helyes kombinációja.
A testkontroll azon az elven alapszik, hogy az emberi szervezetnek megvannak a maga természetes körforgásai. Ezek a következők: 12-20 óráig: evés és emésztés 20-04-ig: beépítés és felhasználás 04-12-ig: eltávolítás, fölös anyagoktól való megszabadulás.
Ennek alapján délelőtt 12 óráig kizárólag gyümölcs fogyasztását javasolják. A nagy víztartalmú nyers gyümölcsnek és zöldségféléknek a testkontroll szerint a napi táplálék 70%-át kell kitenniük.
Fontos még az ételek megfelelő kombinációja, mert az emberi szervezet egyszerre csak egyfajta koncentrált élelmiszert képes megemészteni. Minden olyan étel koncentráltnak minősül, ami nem zöldség vagy gyümölcs. Egyszerűbben fogalmazva: húshoz ne krumplit vagy rizst fogyasszunk, hanem zöldségfélét vagy salátát, a sajtot ne kenyérrel, hanem salátába keverve együk, stb.
Ha többet szeretnél tudni a módszerről, a következő könyvet ajánlom: Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll, életerő életfogytig. |